Een autolening afsluiten zonder een auto te kopen?

autolening-afsluiten-zonder-auto-kopenSluit je een autoverzekering af of overweeg je om dat binnenkort te gaan doen, dan is de kans groot dat je al lang en breed een wagen op het oog hebt. Misschien een prachtige bolide waarmee je zeker indruk zult maken op je vriendenkring, of juist een pittig klein wagentje dat het milieu minder zwaar belast. (In dit laatste geval heb je de kans om in aanmerking te komen voor een zogenoemde groene autolening.) Maar wat als je nu helemaal geen auto wilt kopen? Is het ook mogelijk om een autolening te gebruiken voor de financiering van -bijvoorbeeld- een motor, een caravan of een boot?

Wil je de autolening gebruiken voor de aanschaf van een motor van meer dan 250 cc, dan is dit bij veel aanbieders mogelijk. Je leent dus, simpel gezegd, een bedrag tegen dezelfde condities en voorwaarden die je ook gehad zou hebben wanneer het de aanschaf van een auto betreft. Of dit voor jou gunstig of ongunstig uitpakt, ontdek je door verschillende autoleningen met elkaar te vergelijken. Je kan hiertoe ook een of meerdere simulaties (laten) uitvoeren. Een alternatief voor de autolening is een kooplening. Bij sommige aanbieders ben je, wanneer je geen auto koopt, al automatisch aangewezen op de kooplening, omdat zij alleen autoleningen aanbieden aan mensen die daadwerkelijk een (nieuwe of tweedehands) wagen willen aanschaffen.

Een autolening voor de aanschaf van een caravan?

Wil je een caravan of mobilhome aanschaffen, maar heb je niet genoeg geld om deze in één te betalen, dan zijn er zeker mogelijkheden. Lang niet elke financiële instelling verstrekt echter autoleningen voor mobilhomes en/of caravans, dus vraag goed rond en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar! Ook maakt het soms verschil of je gaat voor een nieuwe of juist een tweedehands mobilhome of caravan. Het is dan ook verstandig om je ogen goed de kost te geven en je niet blind te staren op de eerste de beste kredietverstrekker. Juist een autolening is een financieel product dat met zorg geselecteerd moet worden, want je zit er wel een paar jaar aan vast!